Ni No Kuni II -23 maart – Billboard

Vijf dingen die we leerden over Far Cry 5

Het is nog even wachten tot Far Cry 5 er is, maar ongeduldig als we zijn, reisden we al even naar het Hope County waar een apocalyptische sekte de macht in handen heeft. We gingen praten met sekteleider Joseph Seed, maar dat verliep niet volgens plan en we maakten stante pede kennis met zijn gewelddadige geloof. Les 1: Hope County is niet voor doetjes. Les 2: deze dingen moet je weten voor je aan de game begint.

1. De torens zijn terug…

Niet dus! We starten onze speelsessie wel met het beklimmen van een gigantische radiotoren. Jouw kompaan Dutch merkt fijntjes op dat hij jou geen dozijn masten zal doen opklauteren. Ha! Zelfspot van Ubisoft! Maar hoe je speel je de map dan vrij? Simpel, door de wereld daadwerkelijk te verkennen. In Far Cry 5 moet je inwoners zoeken en aanspreken om een missie te starten, onderdrukte burgers uit een penibele situaties helpen of plattegronden meegrissen uit een lokale kroeg. Enkel door te verkennen ontdek je alle interessante locaties en missies.

2. Organiseer je eigen opstand

Die beklimming op de radiotoren doe je niet alleen voor het prachtige uitzicht. Door het radiosignaal te herstellen, junnen mensen in nood jou met hun allerlaatste noodkreet bereiken. Jij, de rookie sheriff en reddende engel van Hope County. Hoe je het gebied bevrijdt, kies je zelf. Ga je eerst runderpenissen verzamelen voor het lokale festival? Of bestook je liever sektebasissen vanuit de lucht? Elke voltooide missie bezorgt je Resistance points. Is de verzetsmeter in een gebied vol, dan kan je het opnemen tegen de baas van dat gebied.

3. Strijdmakkers aan de lopende band

De superschurk in dit verhaal heet Joseph Seed en hij handelt niet alleen. Zijn gestoorde familie helpt hem bij het onderdrukken van de bevolking. Gelukkig kan jij ook op je mannetjes rekenen. Jij krijgt hulp van heel wat andere verzetstrijders met verschillende vaardigheden. Van een redneck met vlammenwerper tot een geschifte piloot en scherpschutter met pijl-en-boog. Nog een voordeel: je komt ze niet noodzakelijk op een uitgestippeld moment tegen. Hun verhaal is dynamisch past zich aan naar de volgorde waarop jij de sektebazen aanpakt. Trouwens, je kan dankzij het wonder der coöp ook de ganse game spelen met een strijdmakker van vlees en bloed . Daar zijn vrienden voor, toch?

4. Je hebt een strijdbeer en hij heet Cheeseburger

Boomer? Leuk, zo’n hond die wapens apporteert, maar hij is niet onze favoriete viervoeter. Wat dan wel? Zijn naam is Cheeseburger, een getemde (nou ja) beer die je tijdens een missie uit de klauwen van de sekte bevrijdt. Hij kreeg zoveel cheeseburgers te vreten dat hij er diabetes aan overhield. Je kan de kolos aaien, vis voeren en oproepen voor een knokpartijtje tegen sekteleden. En met knokpartijtje bedoelen we eigenlijk een slachtpartij waarbij alle religieuze gekken aan het kortste eind trekken.

5. Tijd om te stunten

Mocht je adrenalinegehalte nog niet hoog genoeg zijn van al dat knallen, dan kan je ook als stuntman aan het werk. Wie maar al te graag de kliffen afduikt met quad of muscle car kan in het spoor treden van Clutch Nixon, de befaamde stuntman wiens halsbrekende toeren jij mag nadoen. Wie naast zijn ribben, ook de recordtijden breekt, krijgt extra dollars, nieuwe voertuigen en vooral heel veel respect van de community. 

0 comments

Sign In

Register

Reset Your Password

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!