fbpx

The Crew 2

the crew 2 key art

The Crew 2 heeft zijn looks mee. En het is leuk om 500 meter hoog in de lucht jouw Spitfire te transformeren in een peperdure Lamborghini boven de Golden Gate Bridge. Om vervolgens van de brug te rijden en snel je bolide in een speedboot te veranderen. Tot zover het positieve nieuws. Wil je een leuke binnenkomer? Op PvP, zowat het handelsmerk van de voorganger, is het wachten tot december. Nog eentje? Alles draait rond het verzamelen van likes, followers en andere instabullshit. Klaar voor een deugddoende tirade? Let’s go!


Géén racegame

Excuseer ons deze laagdravende Engelse zinsnede, maar we wilden bij wijze van method reviewen (een beetje zoals method acting, maar minder goed betaald) ons verlagen tot het verhalende niveau van The Crew 2. De campaign mode is zelfs voor een verplicht nummertje ontzettend oppervlakkig. Als racepiloot moet je zoveel mogelijk likes en views vergaren door te stunten en te winnen. Meer verhalende inhoud is er niet en daar kunnen we binnen dit genre nog enigszins mee leven. De grootste zonde die Ubisoft hier echter begaat, is de hebberigheid die het in The Crew 2 tentoonspreidt.

Ondanks het gebrek aan enkele essentiële factoren (zoals de PvP-actie) durven ze The Crew 2 aan volle prijs verkopen en vervolgens microtransactiegewijs nog eens diep in je portemonnee grijpen. The Crew 2 bevat namelijk honderden auto’s, motoren, vliegtuigen en boten – de ene nog gelikter dan de andere. Maar helaas kan je dankzij het uitgekiende XP-systeem niet eens een bescheiden selectie ervan proberen zonder hersenloos alle races opnieuw en opnieuw te spelen. Als je het zonder microtransacties wil doen, tenminste. Net zoals bij Star Wars Battlefront II is het progressiesysteem hier tergend langzaam ontworpen met één doel: de speler aan te zetten tot het kopen van in-game dollars om het vrijspelen te versnellen. En dat vinden we zonde.

Scheve balans

Op gameplayvlak lijkt alles prima, tot je voorbij het eerste uur bent. Net als zijn voorganger heeft The Crew 2 last van excessieve rubber banding, hetzij in een meer geraffineerde vorm. Je kent het wel: je computergestuurde tegenstanders blijven altijd in je buurt, los van hoe traag of snel je rijdt. Deze vervelende vorm van digitale stalking zorgt ervoor dat een race winnen weinig te maken heeft met je raceskills. Wat ertoe doet is met welke wagen (en welke upgrades) je rijdt, of je de juiste shortcuts hebt genomen en of je tijdens die luttele seconden dat de rubberbanding je gunstig gezind is, net iets meer gas kan geven dan je tegenstanders. Volgens onze genreverdeling is The Crew 2 een racegame, maar op het asfalt is daar weinig van te merken.

Scheve balans

Weet je nog dat we de looks best te pruimen vonden? Zelfs daar valt wat op aan te merken. Personages – of je ze nu in het hilarisch slechte verhaal tegenkomt of wanneer ze op politiek correct wijze voor je voertuig wegspringen – zien eruit alsof ze door een citroenpers werden gehaald. De open wereld is groot, maar ademt weinig sfeer uit. En de fysicawetten zitten hier niet loisch in elkaar. Sommige hagen zijn met geen monstertruck te verslaan, terwijl stevige metalen palen als een twijgje gaan liggen wanneer je ze schampt met je dirtbike. Een ritje door het Amerikaanse platteland zit daarom altijd tjokvol niet te voorziene ongelukken.

The Crew 2 doet ook dingen goed: lekkere variatie in voertuigen, het stimuleert creatief stuntwerk en met de uit de kluiten gewassen video-editor kan je je stunts vereeuwigen in een snel of netjes gemonteerde video. Maar of deze extraatjes opwegen tegen de mindere kanten van de game? Helemaal niet. Als we even kort door de bocht gaan, vinden we The Crew 2 zelfs een belediging voor wie echt van games houdt en bezorgd is over de weg die deze industrie is ingeslagen. Als dit de huidige staat is van AAA-games, dan willen wij er in het vervolg niets meer mee te maken hebben.

5.6
  • ziet er goed uit
  • irritante rubber banding
  • ontbrekende features
  • progressiesysteem

BESLUIT

Oppervlakkige gameplay? Ontbrekende features? Geënt op microtransacties? The Crew 2 heeft de eer om alles wat er tegenwoordig misloopt met de gamesindustrie te bundelen in een ondermaatse racegame.

Een reactie achterlaten