fbpx

Ex-werknemer sleept Telltale Games voor de rechter

Warn Act

In de Amerikaanse staat California heeft een ontslagen werknemer van Telltale Games de studio voor de rechter gesleept. De aanklacht luidt dat Telltale Games in strijd was met de zogenaamde Warn Act. De 225 ontslagen werknemers werden geen 60 dagen op voorhand verwittigd voor de beëindiging van hun contract. Hoewel de lokale wet dat voorschrijft.

Het proces is aangespannen als een groepsvordering. Dat is een rechtszaak waarbij een groep mensen collectief een vordering bij de rechter brengt. De aanklager wil op die manier dat Telltale alle lonen, vergoedingen en premies uitbetaalt waar zijn personeel recht op heeft. Of er nog meer getroffen werknemers zich bij de zaak aansluiten, is nog niet bekend. Al krijgt dit verhaal ongetwijfeld nog een staartje.


Hoewel de arbeidswet enkele uitzondering toelaat, lijken die niet van toepassing te zijn nu Telltale bekendgemaakt heeft dat het The Walking Dead eventueel nog kan afmaken.

Zo schrijft de Warn Act dat, in het geval een bedrijf nieuwe investeerders zoekt om de werkzaamheden voort te zetten, werknemers niet verwittigd moeten worden voor een eventuele sluiting, omdat die bekendmaking de investeringsgesprekken in gevaar kan brengen. Nu echter blijkt dat Telltale Games kan blijven bestaan op voorwaarde dat de studio de juiste partner vindt, kan die sluiting wettelijk in vraag gesteld worden. En dan komt Telltale in wel heel nauwe schoentjes terecht.

Een reactie achterlaten